Vattengympa

Hemsida-300x199Redan på Hippokrates tid, läkekonstens fader, vallfärdade man till varma källor för att hela sin kropp. Inte så konstig då vi till större delen består av vatten.

Vattengympa är ett skönt och roligt alternativ till landgympa. I vattnet kan du arbeta utan att belasta leder och rygg speciellt hårt. I vattnet behåller du ca 12 % av din vikt och därav kan du utföra rörelser som på land är omöjliga. Smärtande leder, svaga, strama och spastiska muskler har här en möjlighet till träning.

MASSAGE&VATTEN-BOLAGETS vattengympa är inhyrd i rehabbasängen på Älvhögsborg. I en vacker miljö med en vattentemperatur på minst 34 grader.

Det sluttande bassänggolvet gör att alla får en bra position för vattenträning . Till skillnad från individuell träning är det lätt att ryckas med i gruppträning. Det bästa i vattenträningen är att du ändå gör det på din egen nivå. Vi skapar förutsättningar för varandra genom att driva upp motstånd i vattnet.

Du behöver inte vara simkunnig för att vara med i vattengympan.

Uppvärmning:
Första delen av vattengympan ägnar vi åt uppvärmning, en viktig del som man inte får missa. Vi ”talar” helt enkelt om för kroppen att vi är på gång!!!
Vi höjer temperaturen, smörjer lederna och ökar cirkulationen…och har kul!

Kondition:
Konditionsträningen går ihop med uppvärmningen men med mer fart och fläkt. Ett roligt moment då musiken är snabb och drivande. Ett utmärkt sätt att öka pulsen är att jogga och ”busa”, alltså enkla rörelser som alla kan.

Styrka:
Vattennivån är viktig då vi tränar styrka för överkroppen. Här gäller det att stabilisera, spänna skinkor och mage. Vattenkorvar är ett utmärkt redskap för att öka motstånd i vattnet (se bild). Vill man ha extra motstånd finns handskar med simhud mellan fingrarna, finns att köpa på passen.

hemsida3-2-300x183Rörlighet:
Syftet med rörlighetsträningen är att behålla den rörlighet vi har och i vissa fall öka den. Den lugna och sköna musiken inbjuder till långsamma skärande rörelser.

Efter nedvarvning går vi in i ”dimman” med andra ord avslappning, ett viktigt moment i gympan.
Ge dig TID att njuta av det du presterat, det är du värd!

hemsida3-1-300x200Totalt finns det sju vattenpass/vecka, vilka ser du i kalendern. Du bokar dig på ett av passen men är välkommen i mån av plats på de övriga.

Pris/termin höst eller vår 1.400 kr.

Självklart är du välkommen att prova!…slå en signal på
tfn: 0520-317 17.